Slujire arhierească la Catedrala mitropolitană din Craiova

În Duminica a XXXIV-a după Rusalii, la 12 februarie 2012, numeroși credincioși au participat la slujba Sfintei Liturghii săvârșite la Catedrala mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” din Craiova. Slujba religioasă a fost oficiată de Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează Gheorghe Cioiu – Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

La final, Înalt Preasfinția Sa a evidențiat principalele învățături desprinse din pericopa evanghelică a acestei duminici de la Sfântul Evanghelist Luca, cap. XV, 11 – 32, în care se prezintă pilda Fiului risipitor.

„Sfânta Evanghelie de astăzi ne învață cum să ne întoarcem dacă ne-am depărtat de Dumnezeu, cum să revenim și să cerem iertate Părintelui ceresc. Pentru că El ne dorește înapoi și ne pune permanent în suflet pocăința și nevoia de mărturisire a păcatelor, îmbrățișându-ne cu bunătatea și iubirea Sa cea necuprinsă’, a spus IPS Părinte Mitropolit Irineu

Menționată documentar în 1645 drept ctitorie a boierilor Craiovești, Biserica Sfântul Dumitru din Craiova a fost rezidită din temelii de domnitorul Matei Basarab în anul 1651. Începând cu anul 1889, cu sprijinul regelui Carol și a reginei Elisabeta, biserica este din nou reconstruită, fiind sfințită la 26 octombrie 1933, în timpul arhipăstoririi episcopului Vartolomeu al Râmnicului și Argeșului. Din anul 1939, Biserica Sfântul Dumitru devine Catedrală mitropolitană.

Comentarii Facebook


Știri recente