Slujire arhierească la Catedrala Mitropolitană din Cluj Napoca

Aflat într-o vizită în județul Cluj, Înaltpreasfințitul Părinte Iosif Pop, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, a slujit duminică, 31 iulie, Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, după cum ne informează Radio Renașterea.

Înaltpreasfinția Sa a fost înconjurat de mai mulți de preoți și diaconi, între care și protopopul de Gherla, pr. Aurel Mureșan. La final, Părintele Mitropolit Iosif a adresat cuvântul de învățătură, în care i-a îndemnat pe credincioșii clujeni să își mărturisească credința ortodoxă și să facă milostenie cu cei aflați în nevoi.

Într-o societate dominată de invidie și păcat, creștinul trebuie să pună iubirea și smerenia mai presus de toate, a îndemnat Înaltpreasfințitul Iosif

„Omul creștin pune întotdeauna iertarea și calitatea celuilalt mai presus de toate și de toți, pentru că știm fiecare dintre noi că, păcătoși fiind, Hristos a venit și ne-a ridicat. Iată, smerenia lui Dumnezeu și boala invidiei noastre, două lucruri pe care astăzi Mântuitorul, cu foarte multă discreție, le pune în inimile noastre și mai ales ne dă curaj să fim smeriți, știind că adevărul despre noi, despre faptele noastre, mai devreme sau mai târziu, va ieși la iveală”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente