Slujire arhierească la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia

După cum ne informează sf-esc.ro, ieri, 23 August 2010, în Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a săvârșit slujba sfințirii antimiselor. Antimisele sfințite vor rămâne pe Sfânta Masă a Catedralei timp de 7 zile, timp în care se va sluji in fiecare zi Sfânta Liturghie pe ele. Vor fi dăruite apoi tuturor parohiilor din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Antimisele se sfințesc prin ungerea cu Sfântul și Marele Mir, stropire cu Agheasmă Mare și apă de trandafir și poartă semnătura Episcopului. După slujba Sfințirii Antimiselor, urmată de Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură, prin care a explicat rolul și semnificația antimisului.

Tor cu această ocazie Preasfințitul Părinte Vincențiu a hirotonit preot pe diaconul Cosmin Bogdan Oprișan, urmând să păstorească turma de credincioși din Parohia Socoalele, Protoieria Lehliu.

La Centrul Eparhial, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a avut alături pe Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, care a lăudat acest eveniment deosebit, dar și toți ostenitorii Centrului Eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente