Slujire arhierească la Catedrala Episcopală din orașul Giurgiu

Biserica Ortodoxă s-a aflat ieri, 25 iulie, în Duminica a IX-a după Rusalii. La Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” și „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Giurgiu, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului, Preasfințitul Părinte Ambrozie, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, informează episcopiagiurgiului.ro. Totodată, în cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Ene George Ciprian, pe seama Catedralei Episcopale.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Ambrozie a vorbit numeroșilor credincioși prezenți despre sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică, subliniind, totodată, valoarea credinței care reprezintă condiția esențială în dobândirea harului divin care ni se oferă prin Hristos. De asemenea, Preasfinția Sa a arătat că prin unirea cu Dumnezeu, omul poate depăși legile firii, poate merge pe mare asemeni lui Petru, dar prin îndoială se poate cufunda în ea.

La final, Preasfințitul Părinte Ambrozie a adresat tuturor credincioșilor îndemnul de a continua acțiunile de solidaritate cu oamenii sinistrați prin colectarea de alimente neperisabile, alte bunuri materiale (inclusiv materiale de construcții) și bani, în scopul ajutorării familiilor sinistrate.

Comentarii Facebook


Știri recente