Slujire arhierească la Catedrala Episcopală din Giurgiu în Duminica a X-a după Rusalii

În Duminica a X-a după Rusalii, Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului’ și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’ din Giurgiu, informează episcopiagiurgiului.ro. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Ambrozie a hirotonit întru diacon pe teologul Coc Gheorghe Ovidiu, pe seama Catedralei Episcopale.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit despre pericopa evanghelică în care a fost prezentată minunea vindecării lunaticului, subliniind, totodată, valoarea duhovnicească deosebită pe care o au postul și rugăciune în dobândirea mântuirii. Postul, a evidențiat Preasfințitul Părinte, este una din pârghiile spirituale ale creștinului care, alături de rugăciune, ajută nu numai la înfrânarea poftelor și pornirilor trupești și sufletești, dar și alungă demonii. De asemenea, rugăciunea reprezintă un act de atitudine filială a omului, de fiu prin har către Dumnezeu.

La final, Preasfințitul Părinte Ambrozie a îndemnat credincioșii Eparhiei Giurgiului să continue acțiunile de ajutorare a celor sinistrați care au fost grav afectați în urma inundațiilor din nord-estul țării, prin organizarea de colecte în bani, alimente și alte bunuri materiale în scopul ajutorării acestora.

Comentarii Facebook


Știri recente