Slujire arhierească la Catedrala Arhiepiscopală din Arad la intrarea în Noul An

La cumpăna dintre ani, în Catedrala „Sfânta Treime” din Arad, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba de mulțumire pentru binefacerile primite în anul care a trecut, și de binecuvântare a anului care a sosit, în finalul căreia a adresat credincioșilor prezenți un părintesc cuvânt de învățătură. Ierarhul a subliniat importanța sfințirii timpului în Hristos Mântuitorul, Împăratul veacurilor, tâlcuind citirile biblice ale slujbei (I Tim. cap 2 și Lc., cap 4) în sensul îndatoririlor ce trebuie împlinite în viața societății pentru propășirea generală, cunoscând voia lui Dumnezeu, de mântuire a tuturor oamenilor și misiunea pe care Mântuitorul însuși a avut-o, de împlinire în acest scop.

Arhiepiscopul Aradului a fost prezent la Catedrala arhiepiscopală și în ziua praznicului, la Sfânta Liturghie, în fruntea soborului preoților și diaconilor slujitori, potrivit epiascopiaaradului.ro. În predica rostită, Înaltpreasfinția Sa, luând ca temei Evanghelia Duminicii înaintea Botezului Domnului (Mc. 1, 1-8), despre gătirea căii Domnului, precum și cea a praznicului Tăierii Împrejur și a Anului Nou (Lc. 2, 41- 52), și anume Domnul Iisus la templu, la vârsta de 12 ani, a îndemnat la urmarea voii lui Dumnezeu pe calea noului an, căruia îi punem acum început în rugăciuni de mulțumire pentru cele dăruite și de cerere pentru ajutorul pe mai departe.

În seara zilei, la reședința eparhială a avut loc îndătinata recepție, oferită de către Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei preoților și credincioșilor din municipiul Arad de Anul Nou. La festivitate au participat, alături de preoți și credincioși și reprezentanți ai altor culte religioase, ai mass-media regională.

În alocuțiunea susținută în numele preoțimii din protopopiat și al participanților la momentul festiv, părintele dr. Nicu Breda, protopop al Aradului a mulțumit chiriarhului pentru ospitalitate și a transmis urările de sănătate, pace și alese împliniri în noul an, 2012.

Comentarii Facebook


Știri recente