Slujire arhierească la Capela Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfințitul Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord au săvârșit astăzi, 17 martie, Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite la Capela Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, informează Radio TRINITAS.

La finalul slujbei Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim le-a vorbit studenților teologi despre cum trebuie să înțeleagă și să trăiască credința ortodoxă: „Nu ești creștin prin simplul fapt că ești botezat, ci ești creștin numai în măsura în care pui în lucrare harul pe care l-ai primit prin Taina Botezului. Suntem într-un loc atât de sfânt, într-o Școală teologică și nu trebuie să uităm faptul că am fost chemați să fim ‘Lumina lumii’ și să arătăm oamenilor ceea ce suntem noi și din ceea ce suntem noi le transmitem și celorlalți. Și nu cuvântul nostru, nu numai cunoștința noastră pe care o acumulăm pe băncile studenției, ci, mai cu seamă viața noastră. V-aș spune la inimă să fiți oameni evlavioși, credincioși și rugători. Să vă străduiți să vă feriți de păcate, deoarece păcatele ne ruinează viața, ne împuținează viața și ne fac să nu mai avem putere în rugăciune și nici în cuvântul nostru. Numai omul care are o viață conformă cu cuvântul, numai acela poate să cucerească inimile semenilor noștri”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia Românească în Ungaria

Cu ocazia Zilei Ungariei (23 Octombrie), prezentăm principalele date despre românii ortodocși din această țară. Românii din Ungaria se împart în două principale categorii: comunitatea istorică românească a românilor care, după trasarea graniţelor actuale, au…