Slujire arhierească la Biserica ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’ din Bacău în Duminica Slăbănogului

În Duminica a IV-a după Paști, la Biserica ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’ din Bacău a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, informează ‘Ziarul Lumina’. Cu acest prilej, părintele Constantin Gherasim, inspector în probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și slujitor la Biserica ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’, a primit rangul de iconom stavrofor.

A devenit o tradiție în ultimii ani ca Preasfințitul Ioachim Băcăuanul să slujească în parohia ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’ din Bacău pentru a lua la cunoștință de lucrările care se derulează în sfântul lăcaș ocrotit de Purtătorul de biruință. Duminică, Episcopul-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a fost întâmpinat de dimineață de către soborul de preoți și de credincioși, după care a săvârșit Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat în curtea lăcașului de închinăciune. În cuvântul de învățătură pe care l-a adresat celor prezenți, preoți, oficialități locale și enoriași ai parohiei, Preasfinția Sa a vorbit despre semnificațiile pericopei evanghelice a Duminicii slăbănogului care s-a tămăduit în scăldătoarea Vitezdei, despre însemnătatea Învierii, dar și despre frumoasa tradiție a hramurilor pe care bisericile și le aleg. ‘Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a remarcat, de asemenea, pictura deosebită care se execută la Biserica ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’ în tehnica specială a mozaicului. În acest moment sunt aplicate zece icoane. Este destul de costisitor să realizezi un asemenea lucru, dar pentru calitatea și frumusețea ei merită acest efort’, a explicat părintele paroh Vasile Radu, care a mai adăugat faptul că la slujba arhierească de duminică au mai participat delegați ai Consiliului municipal Bacău care susțin lucrările la Biserica ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’.

‘Credincioșii sunt dornici de prezența ierarhului’

În cadrul Sfintei Liturghii, Episcopul-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului i-a împărtășit pe cei 23 de copii care iau în fiecare zi masa de prânz la Cantina ‘Samarineanul milostiv’ a parohiei în care a slujit, mulțumindu-le credincioșilor pentru că susțin activitatea acestui proiect. După slujba Sfintei Liturghii, părintele Constantin Gherasim, slujitor la Biserica ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’, a primit din partea Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul rangul de iconom stavrofor. ‘Preasfințitul Ioachim Băcăuanul s-a legat sufletește de parohia noastră. Mai mulți ani la rând în biserica noastră au avut loc manifestări frumoase: în anul 2001 au fost aduse moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și icoana făcătoare de minuni a Sfintei Ana de la Mănăstirea Bistrița. Mulți ani la rând s-a repetat această frumoasă rânduială. Credincioșii sunt dornici de prezența ierarhului, care este o personalitate cunoscută în parohia și municipiul nostru pentru că aproape pe la toate bisericile Preasfinția Sa a trecut oficiind asemenea slujbe. Noi i-am urat Preasfințitului Ioachim Băcăuanul multă sănătate și mulți ani pentru că pe 1 mai Preasfinția Sa împlinește zece ani de când a fost ridicat la treapta de arhiereu’, a mai spus pr. Vasile Radu.

Comentarii Facebook


Știri recente