Slujire arhierească la Biserica Sfântul Ierarh Nicolae din Călărași

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, s-a aflat luni, 26 decembrie 2011, în mijlocul credincioșilor din parohia Sfântul Ierarh Nicolae, din municipiul Călărași. Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de preacucernici părinți consilieri de la Centrul Eparhial, preacucernicul părinte protopop Ramon Eugen Ilie, preoți și diaconi.

La momentul potrivit Preasfinția Sa a hirotonit întru preot pe diaconul Nelu Soare, pe seama parohiei Pelinul, Protopopiatul Urziceni, după cum ne informează sf-esc.ro.

Pentru buna chivernisire a Casei lui Dumnezeu și a activității administrativ-bisericești, Chiriarhul locului a acordat rangul de sachelar preoților: Aurelian Gugu, de la parohia „Sfânta Muceniță Anastasia”, Georgian Șerban, de la parohia Roseți II, Constantin Cristinel Borcan, de la parohia Tonea, Ionuț Cătălin Tilică, de la parohia Ciocănești-Andolina, Dănuț Noapteș, de la parohia Independența și Florinel Leuștean, de la parohia Unirea.

În cuvântul său, Preasfinția Sa a vorbit despre darurile pe care Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos le-a adus creației, despre împlinirea și bucuria pe care le trăim în aceste momente, despre recunoștința pe care trebuie să o arătăm lui Dumnezeu, prin grija și preocuparea față de cei singuri, bolnavi, săraci și lipsiți de dragostea celor din jur.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit slujba de sfințire a sediului Protopopiatului Călărași, după ample lucrări de restaurare și reamenajare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…