Slujire arhierească la Biserica Sfântul Ierarh Nicolae din Călărași

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, s-a aflat luni, 26 decembrie 2011, în mijlocul credincioșilor din parohia Sfântul Ierarh Nicolae, din municipiul Călărași. Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de preacucernici părinți consilieri de la Centrul Eparhial, preacucernicul părinte protopop Ramon Eugen Ilie, preoți și diaconi.

La momentul potrivit Preasfinția Sa a hirotonit întru preot pe diaconul Nelu Soare, pe seama parohiei Pelinul, Protopopiatul Urziceni, după cum ne informează sf-esc.ro.

Pentru buna chivernisire a Casei lui Dumnezeu și a activității administrativ-bisericești, Chiriarhul locului a acordat rangul de sachelar preoților: Aurelian Gugu, de la parohia „Sfânta Muceniță Anastasia”, Georgian Șerban, de la parohia Roseți II, Constantin Cristinel Borcan, de la parohia Tonea, Ionuț Cătălin Tilică, de la parohia Ciocănești-Andolina, Dănuț Noapteș, de la parohia Independența și Florinel Leuștean, de la parohia Unirea.

În cuvântul său, Preasfinția Sa a vorbit despre darurile pe care Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos le-a adus creației, despre împlinirea și bucuria pe care le trăim în aceste momente, despre recunoștința pe care trebuie să o arătăm lui Dumnezeu, prin grija și preocuparea față de cei singuri, bolnavi, săraci și lipsiți de dragostea celor din jur.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit slujba de sfințire a sediului Protopopiatului Călărași, după ample lucrări de restaurare și reamenajare.

Comentarii Facebook


Știri recente