Slujire arhierească la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Municipiul Bacău

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, va oficia duminică, 25 aprilie, orele 09:00, slujba Sfintei Liturghii, alături de un sobor de preoți la Biserica „Sfântul Gheorghe” din mun. Bacău, str. Mărășești, nr. 100. Ceremonia religioasă va fi urmată de un cuvânt de învățătură al ierarhului.

La 15 august 1934 s-a pus piatra de temelie și s-a sfințit locul viitoarei biserici care va avea hramul „Sfântul Gheorghe”. Construcția s-a făcut după planul Sfântului Sinod tip nr. 1 cu trei turle, plan întocmit de arhitectul Ghica Budești. Biserica are formă de cruce, stilul arhitectural este cel brâncovenesc. Lucrările de construcție a noului lăcaș s-au încheiat în toamna anului 1939, slujba de sfințire a fost oficiată în ziua de 12 noiembrie 1939 de către vrednicul de pomenire Episcop Lucian al Romanului, însoțit de un mare sobor de preoți și mulțime de credincioși.

De aproape 10 ani, aici funcționează Cantina „Samarineanul milostiv”, unde servesc masa de prânz, zilnic, în perioada anului școlar, un număr de 20-25 de elevi de la Școlile nr. 10 și 27, proiect coordonat de părintele paroh Radu Vasile, din fondurile parohiei, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Comentarii Facebook


Știri recente