Slujire arhierească la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Călărași

În ziua când Biserica Ortodoxă Română prăznuiește Adormirea Maicii Domnului, miercuri, 15 august 2012, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași.

Din soborul slujitor au mai făcut parte, preacucernici părinți consilieri, preacucernicul părinte protopop Ramon Eugen Ilie și alți preoți și diaconi. Alături de mulțime de credincioși au participat la slujbă și autorități locale, județene și centrale.

În cuvântul de învățătură, potrivit sf-esc.ro, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre sărbătoarea de astăzi, despre Sfânta Născătoare de Dumnezeu „ușă a lui Dumnezeu”, pentru că prin Ea a intrat Fiul lui Dumnezeu în lume, despre taina înălțării Ei la cer și a încununării în ceata sfinților și îngerilor, mai presus decât Heruvimii și Serafimii pentru a fi rugătoare neobosită pentru noi, către Dumnezeu.

După oficierea Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, împreună cu soborul de preoți și diaconi, au mers în procesiune până la Monumentul Eroilor Marinei Române, pe malul brațului Borcea. Și în acest an, de Ziua Marinei Române, s-a făcut slujba parastasului pentru toți marinarii căzuți la datorie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…