Slujire arhierească la biserica Sf. Împărați Constantin și Elena din Curtea de Argeș

Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena din municipiul Curtea de Argeș a îmbrăcat duminică, 23 septembrie 2012, haine de sărbătoare. Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a oficiat slujba de sfințire a picturii în noua biserică construită în partea de nord a orașului. Aceasta a fost urmată de Sfânta Liturghie.

La acest eveniment au participat foarte mulți credincioși din parohie, dar și din celelalte zone ale orașului.

În cuvântul de învățătură, după cum ne informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a adresat credincioșilor îndemnul de a participa miercuri 26 septembrie la Sfânta Liturghie, oficiată la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, care va fi urmată de o slujbă pentru ploaie.

Biserica Sf. Împ. Constantin și Elena este situată pe strada Vasile Lupu pe traseul Curtea de Argeș- Valea Iașului. Construcția acestui lăcaș de cult a început în anul 2002, cu binecuvântarea și ajutorul direct al ÎPS Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului. Lucrările au durat până în 2007, când biserica a fost pregătită pentru pictura în frescă. Pe 18 noiembrie 2007 s-a făcut târnosirea sfântului locaș, iar din 2008 au început demersurile pentru dosarul de pictură. Lucrarea a fost executată în perioada 2010-2012 de către pictorul Neculai Valeriu Daniel din București. Lucrările au fost coordonate de părintele Vasile Barbu, preotul paroh al acestei biserici.

Comentarii Facebook


Știri recente