Slujire arhierească la biserica Sf. Gheorghe Vechi

Cu câteva zile înainte de slăvitul praznic al Nașterii Domnului, biserica Sfântul Gheorghe Vechi din municipiul Drobeta Turnu Severin a îmbrăcat haină de bucurie sfântă. În mijlocul credincioșilor s-a aflat în zi de duminică Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, care a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească.

Biserica Ortodoxă a făcut pomenirea Sfinților Strămoși și a pildei celor poftiți la cină, în Duminica a XXVIII.

Părintele paroh Ciprian Mocanu, secretar al Centrului Eparhial, a făcut aleasă chemare credincioșilor severineni, în vederea participării la slujba euharistică și comuniunii în rugăciune cu ierarhul locului, astfel că lăcașul de închinare a devenit neîncăpător încă de la primele ore ale dimineții.

Enoriașii adunați în această sfântă zi în duh de rugăciune au putut audia minunatele cântări liturgice, colinde și cântece de stea specifice perioadei interpretate de grupul psaltic „Sfântul Nicodim” format din membri ai corului Kinonia.

Peste jumătate dintre cei prezenți s-au împărtășit cu Sângele și Trupul Domnului, după o perioadă de pregătire duhovnicească deosebită de-a lungul Postului Crăciunului.

La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul locului, Preasfințitul Părinte Nicodim, a pus la inima creștinilor cuvânt de învățătură și binecuvântare, dorindu-le spor pe calea mântuirii și încununarea tuturor ostenelilor și năzuințelor sufletești., după cum aflăm de la Catalin Cernatescu, Redactor stiri Episcopia Severinului si Strehaiei.

La sfârșitul popasului duhovnicesc, părintele paroh Ciprian Mocanu a mulțumit Chiriarhului în numele comunității pe care o păstorește pentru binecuvântarea primită prin distincta vizită arhierească.

Comentarii Facebook


Știri recente