Slujire arhierească la biserica Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din Parohia Buia, Prot. Mediaș

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a binecuvântat duminică, 10 iulie 2011, lucrările efectuate la biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Parohia Buia, Protopopiatul Mediaș, județul Sibiu.

Comunitatea ortodoxă din localitatea Buia, județul Sibiu, s-a pregătit intens pentru vizita pe care Mitropolitul Ardealului a efectuat-o în parohie, fiind primul mitropolit care a venit în comunitatea lor.

„Am săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu credincioșii din Parohia Buia după ce am binecuvântat lucrarea de înfrumusețare a bisericii. Acești credincioși împreună cu preotul lor au reușit să înfrumusețeze atât de mult biserica, în exterior și în interior, dar au înfrumusețat-o mai ales prin prezența lor în hainele populare; și o înfrumusețează mereu când vin la sfintele slujbe”, a spus Înaltpreasfinția Sa după cum ne informează Radio TRINITAS.

Biserica a fost refăcută în exterior, a fost zugrăvită, acoperișul a fost refăcut în totalitate, iar în interior s-au făcut ample lucrări de curățare a bisericii ne-a spus Părintele Paroh Nicolae Cătană.

„Ziua de astăzi a fost pentru noi un moment de bucurie pentru că ne-a ajutat Bunul Dumnezeu să desăvârșim lucrările pe care le-am efectuat la sfântul nostru lăcaș. De asemenea am avut bucuria de a avea în mijlocul nostru pe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu care a binecuvântat și a sfințit sfântul nostru locaș și a oficiat Sfânta Liturghie. Prezența Părintelui Mitropolit în satul nostru un eveniment istoric”,a subliniat Părintele Nicolae Cătană, parohul bisericii

Comentarii Facebook


Știri recente