Slujire arhierească la Biserica Maioreasa din Drobeta Turnu Severin

Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei se va afla duminică, 22 ianuarie 2012, în mijlocul credincioșilor din Parohia ‘Adormirea Maicii Domnului’ – Maioreasa. Preasfinția Sa va oficia Sfânta Liturghie arhierească, alături de un sobor de preoți și diaconi, începând cu ora 09:00, a precizat Cătălin Cernătescu.

Evanghelia Duminicii a XXXII-a după Rusalii face referire la intrarea Mântuitorului Iisus Hristos în casa lui Zaheu, mai marele vameșilor din Ierihon, gest care a intrigat comunitatea locală a fariseilor și saducheilor, care nu au înțeles menirea lui Hristos de a da celor păcătoși iertarea păcatelor.

Biserica Maioreasa este primul locaș ortodox ridicat în Drobeta Turnu Severin, la câțiva ani de la înființarea orașului. Este o ctitorie din anul 1842 a maiorului Ioan Ciupagea și a soției sale Dumitrana. Inițial, biserica a avut trei turle, cele două laterale fiind desființate în 1872. Locașul de cult a suferit și alte modificări în decursul timpului. În ultima perioadă s-au efectuat, pe lângă lucrări de modernizare, și lucrări la frontispiciul bisericii, anume o icoană mozaic cu Domnul Hristos binecuvântând și icoana hramului Adormirii Maici Domnului lucrată în tehnică modernă de îmbinare vitralii și mozaic.

Comentarii Facebook


Știri recente