Slujire arhierească la biserica filiei Igriția, Gherla

Preasfințitul Episcop Vasile Someșanul a oficiat Duminică, 8 iulie 2012, Sfânta Liturghie în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din filia Igriția, ce aparține de parohia Tiocu de Sus, protopopiatul Gherla, informează mitropolia-clujului.ro. După slujbă, Preasfinția Sa a sfințit noul iconostas al bisericii și a binecuvântat lucrările realizate în ultimii ani în locașul de cult. Catapeteasma a fost sculptată în lemn de tei de sculptorul Nicolae Câmpean și pictată de pictorul Hulpoi Ovidiu.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția sa i-a felicitat pe credincioșii din această comunitate pentru efortul de a duce la bun sfârșit lucrările de înfrumusețare a bisericii. Pentru a răsplati implicarea jertfelnică a părintelui Dumitru Mamolia în păstorirea credincioșilor și în lucrările de rectitorire a bisericii din filia Igriția, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei i-a acordat distincția de Iconom.

Conform preotului paroh Dumitru Mamolia, locașul de cult a fost construit în anul 1895, dar datorită trecerii timpul care a lăsat urme în trupul bisericii, în anul 1954 a fost înlocuit acoperișul, iar din anul 2004 până în prezent au fost făcute mai multe reparații. Preasfințitul Vasile Someșanul a mai fost prezent în mijlocul credincioșilor din Igriția în anul 2005, când a sfințit masa altarului.

Comentarii Facebook


Știri recente