Slujire arhierească la Biserica Domnița Bălașa

La praznicul Întâmpinării Domnului, Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, s-a aflat în mijlocul preoților și credincioșilor de la Biserica ‘Domnița Bălașa’ – Paraclis patriarhal din Protoieria III Capitală, pentru a săvârși Sfânta Liturghie, informează Ziarul Lumina.

În cuvântul de învățătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii, PS Ciprian Câmpineanul a arătat istoria și semnificația praznicului împărătesc al Întâmpinării Domnului. Preasfinția Sa a amintit și tradiția conform căreia dreptul Simeon, cel care L-a întâmpinat pe Pruncul Iisus la templu, a fost unul dintre cei 70 de bărbați aleși să traducă Scriptura Vechiului Testament – Septuaginta – în sec. al III-lea î.Hr. Pentru că într-un verset din proorocia lui Isaia, unde se spune ‘Iată, Fecioara va lua în pântece și va naște fiu’, învățatul Simeon traducea ‘fecioara’ cu ‘tânăra’, a fost pedepsit să nu cunoască moartea până ce nu va vedea pe Pruncul proorocit. Pe proorocița Ana, prezentă în relatarea Sfântului Evanghelist Luca, Dumnezeu a răsplătit-o pentru jertfa participării neîncetate la viața cultică de la templu prin darul de a-L vedea pe Pruncul Iisus, vestit de prooroci, a arătat Preasfinția Sa.

‘În această zi în care ne aducem aminte de un moment important din viața Mântuitorului, și cinstim acest moment cu prezența noastră la biserică și cu rugăciunea noastră îndreptată către Dumnezeu, să conștientizăm și noi că, dacă atunci Pruncul Iisus Mântuitorul a fost întâmpinat în brațe de dreptul Simeon, pe noi ne întâmpină El Însuși de fiecare dată când intrăm în lăcașul Său cel sfânt, în casa lui Dumnezeu’, a încheiat PS Episcop-vicar Ciprian Câmpineanul.

Comentarii Facebook


Știri recente