Slujire arhierească la Biserica din Dumbrăveni, Protopopiatul Beclean

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, la 19 februarie 2012, Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, a slujit Sfânta Liturghie în Biserica ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’, din localitatea Dumbrăveni, Protopopiatul Beclean. Din soborul de slujitori au făcut parte părintele consilier arhid. Claudiu Grama, părintele protopop Vicențiu Doru Zinveliu și părintele paroh Alexandru Gherghel.

Înainte de a se construi actuala biserica din zid, credincioșii din Dumbrăveni se rugau într-o biserică din lemn, consemnată în documente încă din anul 1827. În anul 1925 acest locaș de cult a fost donat credincioșilor din localitatea Strâmbu, județul Cluj. Actualmente este monument istoric al Mânăstirii Înălțarea Sfintei Cruci de la Cășiel.

„Actuala biserica din Dumbrăveni a fost ridicată între anii 1908-1911. De-a lungul timpului au fost efectuate diverse lucrări la biserică, iar în anul 1981 ea a fost resfințită de către Înaltpreasfințitul de vrednică pomenire Teofil Herineanu. Din anul 2009 și până în prezent s-au derulat ample lucrări de renovare atât la casa parohială, cât și la biserică. Anul acesta intenționăm să ne ocupăm și de acoperișul și exteriorul bisericii”, a declarat pentru Radio Renașterea părintele paroh Alexandru Gherghel.

Comentarii Facebook


Știri recente