Slujire arhierească la biserica Adormirea Maicii Domnului, Sâmbăta de Sus

Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardelului, a oficiat Sfânta Liturghie duminică, 25 noiembrie 2012, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Sâmbăta de Sus, județul Brașov. La Biserica de Răsărit din localitatea natală a IPS Mitropolit Laurențiu, așa cum este numit istoricul lăcașul de cult zidit la 1786 de egumenul Visarion de la mănăstirea din apropiere, au venit foarte mulți credincioși din sat și din alte părți ale Țării Făgărașului. În soborul de preoți, alături de preotul paroh, părintele Marcel Ivașcu, s-au afat cei doi protopopi de Făgăraș, părintele Marcel Dobrea și părintele Ion Tărcuță și alți slujitori ai sfintelor altare. Răspunsurile liturgice au fost date de corul bisericii făgărășene.

În cuvântul de învățătură, după cum ne informează mitropolia-ardealului.ro, IPS Mitropolit Laurențiu a tâlcuit Evanghelia citită la Sfânta Liturghie, în care este redat dialogul Mântuitorului Iisus Hristos cu un tânăr bogat, care vroia să fie desăvârșit în cele duhovnicești.

„Biserica ne învață cum să ne rugăm: întâi cerem bogățiile nepieritoare ale vieții veșnice și apoi ne rugăm să ne dea și bunăstarea acestei vieți. Nu putem trăi fără bunurile acestea pe care ni le dă Dumnezeu, dar pe care le câștigăm prin munca noastră. Dacă muncim, Dumnezeu ne răsplătește munca și avem tot ce ne trebuie, dar mai există ceva: trebuie să alegem între bunurile materiale și cele spirituale”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Parastase și Sfântul Maslu

După Sfânta Liturghie, IPS Mitropolit Laurențiu a oficiat o slujbă de parastas pentru membrii familiei sale trecuți la cele veșnice. Slujba de parastas a fost urmată de mulțumirile pentru poposirea la Sămbăta de Sus, venite atât din partea preotului paroh, cât și a părintelui protopop Marcel Dobrea. Preoții și credincioșii au participat, apoi, la agapa frățească de la Căminul Cultural, oferită de rudele IPS Mitropolit Laurențiu pentru pomenirea celor trecuți la Domnul.

În aceeași zi, IPS Mitropolit Laurențiu a oficiat slujba Sfântului Maslu la biserica din Parohia Lisa, județul Brașov, precum și o slujbă de parastas pentru părintele Arsenie Boca.

Comentarii Facebook


Știri recente