Slujire Arhierească la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Slatina

Luni 15 august, PS Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților a slujit Sfânta Liturghie la biserica Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Mun. Slatina, răspunsurile la strană fiind date de către corala „Sfântul Constantin Brâncoveanu” a Episcopiei Slatinei și Romanaților.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre rolul Maicii Domnului în iconomia mântuirii, arătând că Adormirea ei se face pentru noi nădejde de trecere la viața cea veșnică: „Dragii mei, priviți la Adormirea Maicii Domnului și veți înțelege care este nădejdea chemării noastre, iar când veți pricepe nu veți cruța nimic pentru a o dobândi. Maica Domnului este Maica noastră, a tuturor, și a înnoit această cale de mutare din viața aceasta în cealaltă, ca mai apoi, pe aceeași cale să strămute la Dumnezeu pe toți apropiații ei și la vremea potrivită să poată mărturisi: „Iată eu și copiii mei!” Moartea e soarta tuturor, pe când slava de după moarte e moștenirea credinței celei curate și vii. Și iată lecția pe care o primim de la Adormirea ei, noi cei care o prăznuim: an de an, apropiindu-ne de moarte, să ne îngrijim în tot chipul ca moartea noastră să nu fie smulgere cu sfâșiere și tulburare a sufletului din trup, ci ieșire pașnică și fără de tulburare din această lume, asemenea unei adormirii tihnite și line, căci moartea nu este nimicire, ci trecere la cele veșnice”.

În ajunul praznicului, Preasfinția Sa a participat la slujba Prohodului Maicii Domnului, săvârșită la Mănăstirea Clocociov.

Comentarii Facebook


Știri recente