Slujire arhierească la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Sâmbăta de Sus, județul Brașov

În a XXX-a duminică după Rusalii, în ziua de pomenire a Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Sâmbăta de Sus, județul Brașov, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

La Biserica de Răsărit din localitatea natală a IPS Mitropolit Laurențiu, așa cum este numit lăcașul de cult zidit la 1786 de egumenul Visarion, de la mănăstirea din apropiere, au venit foarte mulți credincioși din sat și din alte părți ale Țării Făgărașului. Răspunsurile liturgice au fost date de corul bisericii făgărășene. În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Laurențiu a tâlcuit Evanghelia citită la Sfânta Liturghie, în care este redat dialogul Mântuitorului Iisus Hristos cu un tânăr bogat care dorea să fie desăvârșit în cele duhovnicești.

„Biserica ne învață cum să ne rugăm: întâi cerem bogățiile nepieritoare ale vieții veșnice și apoi ne rugăm să ne dea și bunăstarea acestei vieți. Nu putem trăi fără bunurile acestea pe care ni le dă Dumnezeu, dar pe care le câștigăm prin munca noastră. Dacă muncim, Dumnezeu ne răsplătește munca și avem tot ce ne trebuie. Dar mai există ceva: trebuie să alegem între bunurile materiale și cele spirituale”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

După Sfânta Liturghie, IPS Laurențiu a oficiat o slujbă de Parastas pentru membrii familiei sale trecuți la cele veșnice. Preoții și credincioșii au participat, apoi, la agapa frățească de la Căminul Cultural. În aceeași zi, IPS Mitropolit Laurențiu a oficiat slujba Sfântului Maslu la biserica din Parohia Lisa, județul Brașov, precum și o slujbă de Parastas pentru părintele Arsenie Boca.

Comentarii Facebook


Știri recente