Slujire arhierească la Bala de Sus

Pe 2 decembrie, în Duminica a XXXI-a dupa Rusalii, Biserica Ortodoxă a făcut prăznuirea Sfântului Prooroc Avacum.

În Eparhia Severinului și Strehaiei această duminică a fost marcată prin slujire arhierească la parohia mehedințeană Bala de Sus din Protopopiatul Baia de Aramă, informează episcopiaseverinului.ro.

Pentru a răspunde necesităților de ordin spiritual ale credincioșilor, precum și din considerente practice, s-a hotărât înființarea acestei noi parohii și instalarea unui păstor de suflete care să conducă creștinii pe calea mântuirii și să asigure oficiera sfintelor slujbe.

Astfel, în prima duminică din luna decembrie, ierarhul locului, Preasfințitul Părinte Nicodim, a instalat în biserica cu hramul „Sf. Ierarh Nicolae” pe preotul Dan Cosmin Bobic.

Părintele Episcop a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte și protoiereii Vasile Ganțu de la Protopopiatul Baia de Aramă și Ionuț Semenescu de la Drobeta Turnu Severin Nord.

În cuvântul de învățătură, arhiereul mehedințean a explicat creștinilor prezenți semnificațiile duhovnicești ale rânduielii proscomidiei și importanța pomenirii celor vii și celor adormiți în cadrul acesteia.

În încheiere, chiriarhul locului a binecuvântat pe toți cei cea au participat la Sfânta Liturghie, punându-le la inimă sfaturi pentru buna săvârșire a Postului Nașterii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente