Slujire arhierească în Protopopiatul Fetești

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a oficiat duminică, 25 septembrie 2011, Sfânta Liturghie la Biserica Fetești – Oraș cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Protopopiatul Fetești, alături de părinți consilieri, de părintele protopop Marian Pătărlăgeanu și un sobor de preoți și diaconi, informează site-ul sf-esc.ro. Corul „Sfinții Trei Ierarhi” al Protopopiatului Fetești a dat răspunsurile liturgice. La această slujbă au participat, pe lângă mulțime de credincioși și reprezentanți ai autorităților locale.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a evidențiat învățăturile ce reies din textul pericopei evanghelice a zilei, despre Pescuirea minunată, vorbind despre folosul apropierii de Dumnezeu și ascultării cuvântului Lui, despre chemarea primilor ucenici la apostolat, despre bucuria și împlinirea dăruite de Dumnezeu celor ce-L iubesc pe El.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Taina Sfântului Botez, creștinând prunca Maria Stella.

Preasfinția Sa A vizitat Centrul social „Sfântul Ierarh Nicolae” din curtea bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente