Slujire Arhierească în Portugalia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei, în Duminica a XXVI-a după Rusalii, Preasfințitul Ignatie Mureșanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, a slujit în parohia „Sfântul Grigorie Decapolitul” din Aveiro, Portugalia.

Fiind prima duminică din Postul Nașterii Domnului, iar peste puține zile urmând a se sărbători hramul parohiei, Preasfințitul Ignatie Mureșanul în cuvântul de învățătură a zăbovit asupra unei teme de mare actualitate, desprinsă din pericopa evanghelică despre bogatul căruia i-a rodit îmbelșugat țarina: absența conștiinței efemerității bunurilor materiale și ignorarea finalității iminente a acestei vieți: „Pilda bogatului căruia i-a rodit țarina reprezintă cât se poate de limpede paradigma omului societății consumiste de astăzi, profund tiranizată de robia celor patru verbe: bea, mănâncă, odihnește-te și te veselește! Bogatul-consumist din Evanghelie neglijează premeditat „eventualitatea” finitudinii acestei vieții. Ar dori să se împotmolească în bogățiile trecătoare ale aceste vieți, conferindu-le valoare veșnică. Păcatul capital al acestui bogat rezidă în faptul că ar vrea să înveșnicească efemeritatea, neglijând întâlnirea iminentă cu Dumnezeu. Nu poți trăi frumos, fără conștiință că totul este trecător și că adevărata noastră vocație este pregătirea pentru veșnicie. Tot ceea ce facem să poarte savoarea așteptării unei alte vieți, care este veșnică și de comuniune deplină cu Dumnezeu”.

De asemenea, cu această ocazie, părintele paroh Gheorghe-Dragoș Matei, a organizat o serbare cu cei mici, în care au fost rostite poezii religioase, astfel făcându-i si pe copii părtași la chemarea lui Hristos, care ne-a spus să îi lăsăm să vină spre El, mai mult decât atât, să devenim ca ei, pentru a dobândi Împărăția Cerurilor (Matei 19,14).

Foto: arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente