Slujire arhierească în Parohia Vădăstrița, Protoieria Corabia

Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, a săvârșit duminică 27 februarie, Sânta Liturghie la Parohia Vădăstrița, Protoieria Corabia, informează episcopiaslatinei.ro.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a arătat că orice faptă săvârșită de noi înaintea lui Dumnezeu și a aproapelui nostru trebuie să fie presărată cu dragoste.

„Fiecare dintre noi suntem astăzi față în față cu cel de lângă noi, cu aproapele nostru, căci evanghelia citită la Sfânta Liturghie scoate în evidență, de astă dată, mila, compasiunea și dragostea pe care fiecare dintre noi le datorăm celuilalt. Mesajul este cât se poate de simplu. Înaintea lui Dumnezeu, dragostea contează mai mult decât credința. Toată lumea crede, dar credința este moartă fără faptele evangheliei de astăzi. La fel și nădejdea, la fel și postul nostru — fie el și negru — atâta vreme cât în suflet continuă să clocotească ura și răutatea față de aproapele și nu putem privi la cel de lângă noi cu înțelegere, compasiune și dragoste. Evanghelia de astăzi ne încredințează că pe Dumnezeu nu-L putem păcăli. Nu este de ajuns să crezi; nu este suficientă nădejdea; nu te împlinește nici rugăciunea și rămâne neroditor postul, dacă toate acestea nu se finalizează la un moment dat, întrupându-se în ceea ce a arătat evanghelia de astăzi — dragostea’, a spus Preasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente