Slujire arhierească în parohia Uzunu, Giurgiu

Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit, la 28 martie 2012, Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite în biserica „Sf. Ier. Nicolae’ din localitatea Uzunu, Protopopiatul Giurgiu.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre importanța rugăciunii mai ales în această perioadă deosebit de importantă din punct de vedere duhovnicesc. ‘Rugăciunea face parte, alături de post, din categoria mijloacelor prin care omul poate dobândi iertarea păcatelor lui. Ea este înălțarea minții și a inimii către Dumnezeu, este strigătul sufletului către Ziditorul său, pentru a-L lăuda, pentru a-I mulțumi și pentru a-I cere ajutorul’. Totodată, Chiriarhul Eparhiei Giurgiului a evidențiat valoarea spirituală a pocăinței care este aducerea înapoi (împrospătarea) a botezului. ‘Pocăința este învoiala cu Dumnezeu pentru o a doua viață, așa cum spunea Sf. Ioan Scărarul. Numită de Sfinții Părinți și al doilea Botez, pocăința este cea prin care se reface legătura intimă dintre om și Dumnezeu, fiind mai mult decât o virtute’, a spsu Preasfinția Sa.

După Sfânta Liturghie, după cum ne informează episcopiagiurgiului.ro, Preasfinția Sa, împreună cu soborul de preoți slujitori, a mers în casa parohială unde a săvârșit Taina Sfântului Maslu pentru părintele Adrian Bălescu, parohul bisericii Parohiei Uzunu.

Comentarii Facebook


Știri recente