Slujire arhierească în Parohia Timișoara-Elisabetin

Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei a slujit duminică, 22 ianuarie, în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Timișoara-Elisabetin, Protopopiatul Timișoara II, informează mitropolia-banatului.ro. Ierarhul a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi și în prezența a numeroși credincioși. Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohial, condus de preoteasa Mihaela Codruța Niculescu.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a tâlcuit credincioșilor prezenți pericopa evanghelică de la Luca 19, 1-10. Preasfinția Sa a arătat că vameșul Zaheu reprezintă un model de schimbare a omului în Hristos. În încheiere, ierarhul a transmis credincioșilor Parohiei Timișoara-Elisabetin și slujitorilor ei, binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului.

În prezent, Parohia Timișoara-Elisabetin, de pe raza Protopopiatului Timișoara II, cuprinde 4.200 de familii cu 12.600 credincioși. Slujbele religioase sunt oficiate de cei cinci slujitori ai parohiei: pr. paroh Cristian Niculescu, pr. Viorel Râncu, pr. Ioan Petraș, pr. Pavel Curuți și pr. Petru Suru.

Comentarii Facebook


Știri recente