Slujire arhierească în Parohia Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul din Drobeta Turnu-Severin

În Duminica a VI-a după Rusalii, astăzi, 24 iulie 2011, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Românilor Ortodocși din Ungaria, împreună cu Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Chiriarhul locului, au săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Drobeta Turnu-Severin, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

La Sfânta Liturghie, alături de cei doi ierarhi și soborul de preoți și diaconi, a fost prezent un număr mare de credincioși, format atât din membri ai acestei parohii în formare, cât și ai Asociației „Oastea Domnului”, sosiți din Craiova, Podari (jud. Dolj), Băile Herculane (jud. Caraș Severin), dar și din diferite sate ale județului Mehedinți. Între participanți s-au numărat mulți tineri și copii, care au fost cuminecați, la momentul potrivit, cu Sfintele Taine.

Biserica cu hramul „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”, din Severin, a început să fie construită în anul 1995, în timpul Preotului Gheorghe Cojocaru, ajungând astăzi la stadiul în care așteaptă lucrări de tencuire și finisare, precum și pe cele de pictare a ei.

În cuvântul său, Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim și-a exprimat bucuria pentru realizarea acestei frumoase biserici și pentru rugăciunea săvârșită împreună cu membri ai Asociației „Oastea Domnului”, care au jucat în trecut, dar și astăzi, un rol misionar important în diferite parohii din această parte a țării.

La finalul Sfintei Liturghii, ce a avut loc într-o atmosferă spirituală deosebită, sporită și de condițiile climaterice favorabile pentru această perioadă caniculară a anului calendaristic, cei doi ierarhi, preoții și credincioșii au fost invitați de către Părintele Paroh Ioan Polexă, Consilierul pe probleme de învățământ și tineret al Episcopiei Severinului și Strehaiei, să viziteze locașul de cult, pentru a putea constata ultimele lucrări efectuate la el, dar și să participe la o agapă frățească, oferită oaspeților de membrii Consiliului Parohial.

Comentarii Facebook


Știri recente