Slujire arhierească în parohia Parohia Răzvani, Lehliu

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a fost prezent duminică, 6 octombrie 2013 ,în mijlocul credincioșilor din Parohia Răzvani, Protopopiatul Lehliu. Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte preacucernicii părinți consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și preacucernicul părinte Protopop de Lehliu, Iamandi Bogdan.

La momentul predicii, potrivit sf-esc.ro, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vorbit credincioșilor, despre Învierea fiului văduvei din Nain, semn al dumnezeirii Mântuitorului, al biruinței vieții asupra morții. Cuvintele Mântuitorului: „Tinere ție îți zic scoală-te”( Luca 7, 14 ) este un îndemn și o chemare tinerilor din zilele noastre, care preferă calea cea largă a păcatelor, drumului îngust al virtuților.

Preasfinția Sa a dăruit parohiei o icoană pictată pe lemn care ilustrează patronii spirituali ai bisericii parohiale, Sfinți Împărați Constantin și Elena.

Cu această ocazie a acordat domnului Ionel Pirpiliu Ordinul „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler” pentru lucrarea jertfelnică depusă pentru restaurarea bisericii.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, apoi a vizitat bisericile parohiilor Nucetu și Radu Vodă.

Comentarii Facebook


Știri recente