Slujire arhierească în parohia mehedințeană Godeanu

Credincioșii Parohiei Godeanu (Mehedinți), cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, au primit vizita Întâistătătorului Eparhiei Severinului și Strehaiei, în Duminica de după sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena. Astfel, Preasfințitul Părinte Nicodim a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi .

„După ce ieri i-am prăznuit pe Sf. Constantin și Elena, azi ne rugăm împreună în biserica parohiei Godeanu. Se cuvine să ducem mai departe credința, iubirea de biserică și evlavia înaintașilor noștri, care au viețuit pe aceste meleaguri. Bucuria noastră este mare când vedem credincioșii uniți în rugăciune. În lumea aceasta este greu de dus o viață fără Dumnezeu, fără rugăciunea din timpul Sfintei Liturghii’, a spus Preasfinția Sa după cum ne informează episcopiaseverinului.ro.

Ziua de sărbătoare a fost încununată printr-un concert de muzică bizantină susținut de corul Kinonia al Episcopiei Severinului și Strehaiei, condus de Arhid. Drd. Adrian Cristian Mazilița.

Evenimentul cultural s-a desfășurat sub egida Primăriei din comuna Godeanu, cu ocazia întâlnirii fiilor satului, în cadrul proiectului „Folclorul, element tradițional”, finanțat printr-un program transfrontalier dintre România și Serbia.

Repertoriul a cuprins cântări bisericești specifice perioadei Penticostarului, precum și un buchet de piese de folclor românesc autentic.

Comentarii Facebook


Știri recente