Slujire arhierească în Parohia mehedințeană Godeanu

Credincioșii din satul mehedințean Godeanu sunt așteptați, sâmbătă, 19 mai 2012, la biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, unde va fi oficiată Sfânta Liturghie Arhierească de către Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a precizat Cătălin Cernătescu.

Tot în week-end-ul următor vor avea loc și manifestările prilejuite de zilele comunei Godeanu, în cadrul cărora va fi prezentat publicului larg un concert de muzică bizantină susținut de Corul „Kinonia” al Episcopiei Severinului și Strehaiei, condus de Arhid. Drd. Adrian Cristian Mazilița.

Evenimentul cultural se va desfășura sub egida Primăriei din comuna Godeanu.

Cetățenii comunei vor fi delectați cu cântări bisericești specifice perioadei Penticostarului, precum și un buchet de piese folclorice românești autentice.

Biserica satului Godeanu are hramul „Adormirea Maicii Domnului” și a fost construită în anul 1862 pe cheltuiala enoriașilor, fiind sfințită în anul 1869 de către Preasfințitul Calinic al Râmnicului. Sfântul locaș are formă de navă cu un antreu la intrare, naos, pronaos și altar, fiind construit din piatră și cărămidă.

Pe parcursul anilor s-au făcut unele reparații exterioare și interioare, precum și spălarea picturii. În ultimii ani, cu ajutorul Preasfințitului Nicodim (fiu al satului), s-a restaurat pictura de către pictorul Eugen Papici.

Prin atașamentul credincioșilor față de biserica parohială, dar și prin misiunea pastoral-administrativă a părintelui stareț Pavel de la Mănăstirea Topolnița și a preotului slujitor Grigore Petrescu s-a refăcut acoperișul, s-au finisat tencuielile exterioare și s-a placat soclul dimprejurul bisericii cu piatră. Pe peretele dinspre apus s-a fixat icoana Adormirii Maicii Domnului în mozaic. Curtea bisericii a fost împrejmuită cu gard de fier pe o fundație de piatră, iar împrejurul bisericii s-a semănat gazon.

Comentarii Facebook


Știri recente