Slujire arhierească în Parohia Ileni, Protopopiatul Făgăraș

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a oficiat duminică, 17 iulie, slujba Vecerniei în Biserica ‘Întâmpinarea Domnului’ din Parohia Ileni. Credincioșii din apropierea orașului Făgăraș au participat la slujba religioasă care a fost urmată de ceremonia de instalare a noului preot paroh. Totodată, credincioșii, preoții și ierarhul l-au cinstit pe fostul paroh, părintele Alexei Apopi, ieșit la pensie. Părintele Apopi a avut posibilitatea să mulțumească credincioșilor pentru ajutorul primit în cei 23 de ani de pastorație la Ileni și a promis că va rămâne slujitor al Sfântului Altar, în parohia de unde a ieșit la pensie.

Înaltpreasfințitul Mitropolit Laurențiu l-a prezentat pe noul paroh, părintele Constantin Taflan, fiu al comunei Mândra și câștigătorul concursului pentru ocuparea postului de preot paroh la Ileni, prin devansarea celor 11 candidați.

Au fost prezenți la ceremonie primarul comunei Mândra, Ioan Șerban Taflan, viceprimarul Gheorghe Chelemen, starețul Mănăstirii ‘Brâncoveanu’ de la Sâmbăta de Sus, arhimandritul Iarion Urs, protopopul de Făgăraș I, părintele Ioan Ciocan, și alți preoți din împrejurimi.

Misiunea preoțească

Înaltpreasfințitul Laurențiu a prezentat credincioșilor cele trei etape parcurse de un tânăr ce dorește să ajungă preot: pregătirea teologică, ca răspuns al chemării sau vocației simțite de candidat, hirotonirea și instalarea în parohie. Apoi, IPS Laurențiu a explicat pe larg simbolismul celor trei acte săvârșite la ceremonia de instalare, de înmânare a Evangheliei, a Sfintei Crucii și a unei chei, simbolurile celor trei slujiri preoțești: învățătorească, sfințitoare și conducătoare.

‘Dumnezeu să vă învrednicească ca aceste trei slujiri încredințate astăzi pentru această parohie să le împliniți cu puterea Duhului Sfânt, niciodată cu încredințarea că ați făcut singur ceva, ci așa cum un chibrit aprinde flacăra, și aceasta aprinde lumânarea, iar lumânarea săvârșește jertfa. Să fiți ca acest chibrit cu care să aprindeți flacăra credinței celor care v-au fost încredințați’, a spus Părintele Mitropolit. Noul paroh a mulțumit ierarhului, soborului de preoți veniți să se bucure împreună de eveniment, credincioșilor din Ileni și din fosta parohie ce l-au însoțit la ceremonie și familiei care l-a susținut în permanență. Sărbătoarea de la Ileni s-a încheiat cu o agapă frățească organizată la căminul cultural.

Comentarii Facebook


Știri recente