Slujire arhierească în Parohia Grivița din Protopopiatul Covurlui

Duminică, 19 august 2012, zi marcată drept „Duminica migranților români”, prin hotărârea Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din 25-26 februarie 2009, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, copiii și tinerii din parohiile celor opt protopopiate ale eparhiei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, au desfășurat diferite programe cultural-artistice, pentru migranții români, întorși acasă în luna august, informează site-ul edj.ro.

În acest context, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a vizitat Parohia Grivița din cadrul Protopopiatului Covurlui, parohie sensibilă din punct de vedere misionar și afectată de plecarea multora dintre fiii ei peste hotare.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

După o prealabilă pregătire duhovnicească, care a inclus post și rugăciune, catehizare și spovedanie, toții românii migranți participanți la Sfânta Liturghie au fost împărtășiți cu Sfintele Taine de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, care le-a oferit și daruri de suflet – cărți de rugăciuni, iconițe și periodicul eparhial „Călăuza ortodoxă”.

De asemenea, au fost rostite rugăciuni speciale pentru aceștia, precum și pentru toți românii care din binecuvântate pricini nu au reușit să ajungă acasă, la familiile lor.

La final, Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat noua casă parohială din parohie și a felicitat atât pe preotul paroh, părintele Cătălin Sârbu, cât și pe inimoșii credincioși care, împreună cu autoritățile locale au contribuit substanțial la construcția acesteia.

Evenimentul s-a încheiat cu o masă a dragostei oferită românilor migranți și familiilor acestora.

Comentarii Facebook


Știri recente