Slujire arhierească în parohia Ghiroda Nouă

În Duminica a opta după Rusalii, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei Ghiroda Nouă, din protopopiatul Timișoara II, după cum ne informează mitropolia-banatului.ro. În cadrul slujbei Ierarhul a hirotonit în treapta preoției pe diaconul Ciprian Berariu, numit preot pe seama parohiei Sacoșu Mare, de pe raza protopopiatului Lugoj.

În finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a transmis tuturor celor prezenți binecuvântarea și dragostea părintească a Înalt Preasfințitului Părnte Nicolae, Mitropolitul Banatului, precum și un scurt cuvânt de învățătură referitor la importanța participării active a credincioșilor la Dumnezeiasca Liturghie.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal ” Theophoros” al Arhiepiscopiei Timișoarei, condus de diac. Ion-Alexandru Ardereanu, iar în încheiere grupul de copii al parohiei Ghiroda Nouă, condus de prof. Corina Szilagyi a susținut un recital de cântări și pricesne ortodoxe.

Parohia Timișoara – Ghiroda Nouă cuprinde 464 familii cu 1.436 credincioși și are ca slujitori pe pr. paroh Mircea Szilagyi și pr. Daniel Sabău.

Biserica parohială cu hramul ” Adormirea Maicii Domnului ” a fost ridicată în anul 1986, în timpul preotului paroh Ioan Postelnicul, un vrednic slujitor și părinte spiritual al credincioșilor din Ghiroda Nouă. Pictura în frescă a fost realizată de familia de pictori bisericești Ion și Ana Bădilă, iar icoanele de pe catapeteasmă sunt opera artistului bănățean Ion Sulea-Gorj. În fiecare săptămână, prin purtarea de grijă a preoților slujitori și a personalului bisercii, au loc diverse activități creative și artistice pentru copii și tinerii din această parohie, desfășurate în cadrul programelor catehetice ” Hristos împărtășit copiilor ” și ” Alege șocala”, inițiate de Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente