Slujire arhierească în parohia Dragșina, Timișoara

Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei a fost prezent Sâmbătă, 19 mai 2012, în mijlocul credincioșilor parohiei Dragșina, Protopopiatul Timișoara II. Ierarhul a fost întâmpinat la orele dimineții de către Părintele protopop Mircea Szilagyi, de preotul paroh Ionel Simeon și de ceilalți preoți din parohiile învecinate prezenți la acest eveniment religios. Oficierea Sfintei Liturghii arhierești a început de la ora 9,30h chiriarhul fiind înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, după cum ne informează mitropolia-banatului.ro.

La Sfânta Liturghie au participat primarul localității Dragșina, oficialități locale și credincioșii parohiei, veniți în număr mare la Sfânta Biserică. Răspunsurile liturgice au fost date de către corala Arhiepiscopiei Timișoarei condusă de părintele diacon Ion Alexandru Ardereanu. În cadrul Sfintei Liturghii mulți credincioși au primit Trupul și Sângele Domnului, în special copiii implicați în proiectele catehetice, care prin grija părintelui Ionel Simeon se derulează în această parohie .

După oficierea Sfintei Liturghii PS Paisie a sfințit casa parohială, o casă nouă, moment la care au luat parte credincioșii care și-au adus un aport major la realizarea acesteia, primarul localității și credincioși care au jertit din timpul lor pentru a fi alături de părintele Ionel Simion la ridicarea acesteia.

Parohia Dragșina este parohie de gradul III rural cu 102 familii de credincioși, hramul bisericii fiind „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. Lucrările de pictură au fost demarate de către părintele Vasile Sbera iar în 1996 prin implicarea părintelui paroh Ionel Simion acestea au fost finalizate și binecuvântate de către ÎPS Nicolae, Mitropolitul Banatului.

Comentarii Facebook


Știri recente