Slujire arhierească în Parohia clujeană Săcuieu

Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei s-a aflat marți, 13 noiembrie 2012, de ziua praznicului Sfântului Ioan Gură de Aur, în mijlocul credincioșilor din parohia Săcuieu, protopopiatul Huedin, după cum ne informează mitropolia-clujului.ro De la orele 10:00, ierarhul a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în biserica ce poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.

Înaltpreasfinția Sa a fost înconjurat de un sobor de 10 preoți și diaconi, printre care părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, părintele arhidiacon Claudiu Grama, consilierul pe probleme de protocol al Arhiepiscopiei Clujului, și părintele Ciprian Taloș, protopopul de Huedin.

După slujbă, Înaltpreasfințitul Andrei a săvârșit slujba sfințirii casei parohiale construită în ultima perioadă. Pentru meritele deosebite în edificarea acestei case și pentru activitatea misionară în parohie, părintele paroh Ionică Valentin Pop și Consiliului Parohial din Săcuieu au primit din partea arhipăstorului nostru diplome de aleasă cinstire.

Parohia a avut o casă parohială, dărâmată în anul 1938, atunci când localitatea a devenit filie a Parohiei Vișag. În anul 1991, redevenind parohie, credincioșii de aici au cumpărat un apartament, care a servit drept casă parohială până în acest an, când a fost finalizată construcția noii case parohiale.

Comentarii Facebook


Știri recente