Slujire arhierească în parohia Checea, Timișoara

Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a oficiat duminică, 19 februarie, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul „Pogorârea Sf. Duh”, din parohia Checea. În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Preasfinția Sa a accentuat însemnătatea pericopei evanghelice de la Matei 25, 11-32, care vorbește despre Judecata Universală.

„Iubirea față Mântuitorul Iisus Hristos și față de aproapele nostru este necesar să se regăsească în viața noastră ca fapte lucrătoare pentru binele aproapelui nostru. A hrăni pe cei flămânzi, a-i ajuta pe cei săraci, a-i cerceta pe cei bolnavi și din închisori, sunt doar o parte a faptelor văzute și rezultat al iubirii pe care o afirmăm. Hristos Domnul ne va judeca pentru că a trăit deplin umanitatea, pentru că și-a asumat deplin suferința răstignirii, iar în această pătimire care duce la moarte El ne arată iubirea Sa Dumnezeiască”, a precizat Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul.

În finalul slujbei, părintele paroh pr. Gheroghe Cucu, a transmis Ierarhului felicitările și urările de bine din partea credincioșilor parohiei Checea, cu ocazia împlinirii a șase ani de rodnică slujire arhierească în Biserica bănățeană. Apoi, după cum ne informează mitropolia-banatului.ro, Preasfinția Sa a vizitat așezământul pentru persoane vârstnice „Sfântul Nicolae” din localitate, înființat cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului, la inițiativa Sectorului Social al Arhiepiscopiei Timișoarei în anul 2008. Așezământul coordonat de pr. paroh Gheorghe Cucu oferă asistență și îngrijire permanentă prin personal calificat, respectiv medic de familie, psiholog, asistent social, asistente medicale, infirmiere, bucătari.

Comentarii Facebook


Știri recente