Slujire arhierească în parohia Bârza din Protopopiatul Băile-Herculane

În Duminica a XX-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a oficiat Sfânta Liturghie arhierească în parohia Bârza din protopopiatul Băile-Herculane, informează episcopiacaransebesului.ro. Parohia Bârza din protopopiatul Băile Herculane are ocrotitori pe Sf. Apostoli Petru și Pavel. Comunitatea parohială, numără 238 de familii cu 622 de credincioși. Biserica din parohia Bârza a fost ctitorită în anul 1808. Potrivit tradițiilor locale comunitatea parohială a sărbătorit 200 de ani de existență a bisericii în anul 2008, prin Sfânta Liturghie arhierească săvârșite de către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului.

Dacă în anul 2008, Întâistătătorul Eparhiei a binecuvântat lucrările de restaurare a bisericii parohiale, duminică, 10 octombrie 2010, Preasfinția Sa a liturghisit în parohia Bârza și a ținut cuvânt de învățătură, binecuvântând deopotrivă noua casă parohială, amenajată prin osârdia și osteneala preotului paroh și a consiliului parohial. În cadrul Sf. Liturghii, Preasfinția l-a hirotesit întru iconom stavrofor pe părintele paroh, care de 16 ani slujește în parohia Bârza cu statornicie și devotament. La final Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a ținut un bogat cuvânt de învățătură.

După încheierea Sf. Liturghii, Ierarhul a binecuvântat lucrările efectuate la noua casă parohială și a luat parte alături de credincioșii parohiei la agapa dragostei frățești organizată cu prilejul acestui fericit eveniment.

Comentarii Facebook


Știri recente