Slujire arhierească în filia Parohiei Țela – Protopopiatul Lipova, Bacăul de Mijloc

În Duminica a X-a după Rusalii, Înalt Preasfințitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului, a sfințit biserica filiei Bacăul de Mijloc a Parohiei Țela, iar după-amiază a vizitat șantierul de reparații al bisericii din Țela și viitorul centru de îngrijire a vârstnicilor din Parohia Dorgoș, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Ziua de duminică s-a constituit într-o aleasă sărbătoare pentru credincioșii filiei Bacăul de Mijloc, aparținătoare Parohiei Țela, din cuprinsul Protopopiatului Lipova. Prin strădania preotului paroh Gheorghe Aurel Blidariu și cu sprijinul enoriașilor și al altor oameni inimoși, biserica parohială cu hramul ‘Adormirea Maicii Domnului’ s-a înnoit, urmare a unor ample lucrări de reparații capitale exterioare și de acoperiș și prin înveșmântarea interiorului cu pictură nouă, lucrare a preotului pictor Ilica Cornel de la Parohia Belotinț, Protopopiatul Lipova.

În dimineața zilei, un ales sobor de preoți, în frunte cu protopopul Lipovei, Crinel Onea, împreună cu un număr mare de credincioși și de copii au întâmpinat pe IPS Timotei. În continuare, Înalt Preasfinția Sa a oficiat slujba de târnosire a bisericii, urmată de Sfânta Liturghie arhierească, răspunsurile liturgice fiind date de către corul bărbătesc din Bata, condus de pr. Vasile Matei. La momentul cuvenit, IPS Timotei a rostit cuvântul de învățătură despre unitatea Bisericii oglindită în relațiile dintre membrii ei, care au o structură familiară ce permite o lucrare spornică pe planul asistenței sociale, totul temeluit pe citirile Duminicii (I Corinteni 4 și Matei 17), și anume pe grija părinților față de copii. Chiriarhul i-a hirotesit întru iconom stavrofor pe preotul paroh Gheorghe Aurel Blidariu, de la Parohia Țela, pe preotul Dumitru Popa, de la Parohia vecină Neudorf. În încheiere, preotul paroh a mulțumit Înalt Preasfințitului Părinte Timotei pentru grija părintească și pentru faptul că a descins în filia păstorită pentru a binecuvânta și sfinți lucrările săvârșite. Ziua de sărbătoare la biserica din Bacăul de Mijloc s-a încheiat cu o agapă creștinească la căminul cultural din localitate.

În după-amiaza zilei, Înalt Preasfințitul Timotei a vizitat șantierul de reparații al bisericii din Țela, ca și pe cel de amenajare a Centrului pentru îngrijirea vârstnicilor al Arhiepiscopiei Aradului din Parohia Dorgoș, același protopopiat. La reîntoarcerea spre reședință, chiriarhul a poposit în biserica din Parohia Sâmbăteni, unde a participat la desfășurarea programului duminical al Asociației ‘Oastea Domnului’, adresând celor prezenți un părintesc cuvânt de învățătură.

Comentarii Facebook


Știri recente