Slujire arhierească în Duminica a XI-a după Rusalii la Sighet, Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a liturghisit și a predicat în Parohia ‘Adormirea Maicii Domnului’ Sighet, Protopopiatul Sighet, în duminica a XI-a după Rusalii, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Stelian Tomoiagă a fost hirotonit întru preot pe seama credincioșilor din Parohia Borșa Fântâna II. De asemenea, au fost oferite diplome de vrednicie dirijorului și corului acestei parohii, care au aniversat 40 de ani de activitate neîntreruptă. Parohia ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Sighet, prin grija parintelui protopop Vasile Pop, a editat o broșură cuprinzând cele mai importante evenimente din viața parohiei și a corului.

În seara aceleiași zile, Preasfințitul Iustin Sigheteanul a participat la aniversarea a 70 de ani de viață și 46 de ani de activitate neîntreruptă a profesorului Iustin Podăreanu, dirijor neîntrecut de coruri și profesor de cor la Seminarul Teologic ‘Sf. Iosif Mărturisitorul’ din Baia Mare. Spectacolul aniversar, organizat de ucenicii săi, în frunte cu preot prof. drd. Petrică Aurelian Covaciu, a reunit trei formații corale importante: Corala ‘Doxologia’ a Catedralei episcopale, Corala ‘Arhanghelii’ a preoțimii din Episcopia Maramureșului și Sătmarului și Corul ‘Glasul Chioarului’ din Șoncuța Mare, fiecare susținând câteva piese din repertoriul propriu.

La final, Preasfințitul Iustin Sigheteanul a rostit câteva cuvinte de înaltă apreciere, mulțumindu-i maestrului pentru dăruirea și profesionalismul de care a dat dovadă pe tot parcursul activității sale și i-a oferit o diplomă de vrednicie, o icoană și ultimul volum din ‘Opera N. Steinhardt’.

Comentarii Facebook


Știri recente