Slujire Arhierească în Catedrala Episcopală din Giurgiu

Pe 2 februarie creștinii ortodocși au prăznuit Întâmpinarea Domnului, sărbătoare ce ne amintește de tradiția ebraică de închinare, de aducere de jertfă și de purificare pentru copil, la patruzeci de zile de la naștere.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” și „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Giurgiu, după cum informează episcopiagiurgiului.ro.

La final, Preasfințitul Părinte Ambrozie a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre însemnătatea evenimentului aducerii Pruncului Iisus la templu, la patruzeci de zile după naștere, spre a fi închinat Domnului.

De asemenea, Preasfinția Sa a arătat faptul că prin venirea la templu, Mântuitorul împlinește porunca Legii vechi, în numele nostru al tuturor, ca să ne facă pe toți liberi față de Legea veche, dar, totodată, ne cheamă și să primim Legea cea nouă, care este puterea de mântuire a tuturor popoarelor lumii. Prin glasul bătrânului Simeon, se întâlnesc, în templu, Legea veche a slovei, cu Legea cea nouă a Duhului Sfânt. Această veste bună este darul cel mai de preț al întâmpinării Domnului de astăzi, de către Dreptul Simeon, la templu, a încheiat Preasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente