Slujire Arhierească în Catedrala Episcopală din Giurgiu

În Duminica a V-a după Paști (a Samarinencii), la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului’ și „Sf. M. Mc. Gheorghe’ din Giurgiu, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, după cum informează episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a vorbit despre pericopa evanghelică în care a fost relatată întâlnirea și convorbirea Mântuitorului Hristos cu o femeie samarineancă, subliniind, totodată, că aceasta reprezintă un model de catehizare creștină și o călăuză pe calea mântuirii pentru noi toți.

De asemenea, Preasfinția Sa a amintit celor prezenți că „închinarea în duh și în adevăr’ constă în aceea că toate formele exterioare capătă valoare numai când sunt umplute cu iubire, jertfă pentru aproapele nostru, dorință de transformare în bine și rămânere în Biserica lui Hristos cea zidită pe temelia apostolilor și continuată până astăzi prin succesiune apostolică.

La final, i-a îndemnat pe numeroșii credincioși prezenți să fie mărturisitori ai Evangheliei lui Hristos, asemeni Samarinencii, care și-a început propovăduirea chiar în momentul în care a plecat de la fântână și, ducându-se în satul ei, a spus: „Am văzut pe Cineva care ar putea fie Mesia’, rămânând, astfel, martoră peste veacuri a învățăturii creștine.

Comentarii Facebook


Știri recente