Slujire Arhierească în Capela Penitenciarului din Tulcea

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a oficiat în ziua Praznicul Înălțării Sfintei Cruci, astăzi, 14 septembrie 2011, în Capela „Sfinți Apostoli Petru și Pavel” a Penitenciarului din Tulcea, slujba Acatistului Sfintei Cruci la care au participat o grupă de deținuți, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Tulcii.

La sfârșitul slujbei, Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța cinstitei Cruci în viața Bisericii ca și în viața fiecărui creștin: „Și dumneavoastră cei care vă aflați aici pentru o perioadă de timp aveți de purtat o cruce. O cruce pe care trebuie să v-o asumați de bunăvoie și să vă rugați mereu ca să o puteți duce până la sfârșit, până în ziua în care veți părăsi acest penitenciar. Crucea pe care o purtați va deveni ușoară dacă prin credință, prin îndreptare și mai ales prin rugăciune stăruitoare vă veți apropia mai mult de Hristos Cel care a purtat crucea și trecând prin moarte a gustat pentru noi bucuria Învierii”.

Penitenciarul din Tulcea are în interior la etaj o capelă spațioasă, pictată și sfințită în anul 2008 și în care zilnic se fac slujbe divine prin grija părintelui capelan Nicu Partebună.

Comentarii Facebook


Știri recente

Un nou protopop la Bălţi: Pr. Dorian Revenco

Părintele Dorian Revenco este noul protopop de Bălţi. Clericul a fost prezentat de PS Antonie în noua demnitate, marţi, cu ocazia organizării conferinţei pastoral-misionare „Cimitirul – spaţiu de cugetare la viaţa veşnică”. Evenimentul a avut…