Slujire Arhierească în Capela Penitenciarului din Tulcea

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a oficiat în ziua Praznicul Înălțării Sfintei Cruci, astăzi, 14 septembrie 2011, în Capela „Sfinți Apostoli Petru și Pavel” a Penitenciarului din Tulcea, slujba Acatistului Sfintei Cruci la care au participat o grupă de deținuți, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Tulcii.

La sfârșitul slujbei, Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța cinstitei Cruci în viața Bisericii ca și în viața fiecărui creștin: „Și dumneavoastră cei care vă aflați aici pentru o perioadă de timp aveți de purtat o cruce. O cruce pe care trebuie să v-o asumați de bunăvoie și să vă rugați mereu ca să o puteți duce până la sfârșit, până în ziua în care veți părăsi acest penitenciar. Crucea pe care o purtați va deveni ușoară dacă prin credință, prin îndreptare și mai ales prin rugăciune stăruitoare vă veți apropia mai mult de Hristos Cel care a purtat crucea și trecând prin moarte a gustat pentru noi bucuria Învierii”.

Penitenciarul din Tulcea are în interior la etaj o capelă spațioasă, pictată și sfințită în anul 2008 și în care zilnic se fac slujbe divine prin grija părintelui capelan Nicu Partebună.

Comentarii Facebook


Știri recente