Slujire arhierească în cadrul taberei de tradiție și spiritualitate ortodoxă de la Mănăstirea Neamț

Tabăra de tradiție și spiritualitate ortodoxă, organizată la Seminarul Teologic Liceal Ortodox de la Mănăstirea Neamț pentru copiii români din Europa Occidentală și Meridională, a continuat, ieri, 12 august 2012, cu slujba Sfintei Liturghii săvârșită de Înalt Preasfințitul Iosif, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Înalt Preasfințitul Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit ieri Sfânta Liturghie în Biserica ‘Sfântul Ioan Iacob’ a Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț. Slujba a fost oficiată în cadrul Taberei de tradiție și spiritualitate ortodoxă și în cadrul activităților susținute la seminarul nemțean în perioada 11-18 august de Organizația Internațională a Tinerilor Creștini Ortodocși – Syndesmos.

După citirea Sfintei Evanghelii, Înalt Preasfințitul Iosif a adresat un cuvânt de învățătură în care a vorbit copiilor și tinerilor despre pericopa evanghelică din Duminica a X-a după Rusalii în care se face referire la pilda lunatecului. Înalt Preasfinția Sa a pus accentul pe importanța relației pe care părinții trebuie să o aibă cu fiii și fiicele lor.

‘Înalt Preasfinția Sa a subliniat faptul că în Evanghelia de astăzi (n.r. ieri) un lucru impresionant a fost rugăciunea. Răspunsurile la strană au fost oferite atât de copiii care participă la Tabăra de tradiție și spiritualitate ortodoxă, cât și de cei din Organizația Internațională a Tinerilor Creștini Ortodocși – Syndesmos. În timpul Sfintei Liturghii, rugăciunea ‘Tatăl nostru’ a fost rostită în 12 limbi. Din cei 150 de participanți, în jur de 100 de copii și tineri au primit Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos. Sâmbătă, 11 august, trei preoți rânduiți de IPS Iosif i-au spovedit pe cei 100 de copii și tineri’, a spus pr. Mircea Filip, de la parohia ‘Sfinții Trei Ierarhi’ din Paris și directorul Centrului de coordonare pedagogică al Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale.

Comentarii Facebook


Știri recente