Slujire Arhierească în Biserica „Sf. Ierarh Nicolae” din Bolintin Vale, jud. Giurgiu

Biserica Ortodoxă s-a aflat astăzi, 5 decembrie, în Duminica a XXVII-a după Rusalii, prilej de aleasă bucurie duhovnicească pentru credincioșii Parohiei Bolintin Deal I care și-au primit arhipăstorul, pe Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, informează episcopiagiurgiului.ro.

Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în Biserica „Sf. Ierarh Nicolae’ din localitate. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru preot pe părintele diacon Ene George Ciprian, pe seama Parohiei Uzunu, Protopopiatul Giurgiu.

În cuvântul de învățătură, adresat sutelor de credincioși prezenți, Chiriarhul a explicat sensurile duhovnicești ale pericopei evanghelice în care a fost prezentată minunea tămăduirii femeii gârbove, subliniind totodată, iubirea milostivă și vindecătoare a Mântuitorului Hristos, care din spirit de adevărată dreptate critică formalismul fariseilor. Această acțiune, ca de altfel întreaga Sa activitate, a arătat Preasfințitul Părinte, sunt caracterizate prin sinteza iubirii și a dreptății. El nu doar iartă, dar și îndeamnă la pocăință; nu doar critică, ci și dă soluția iubirii, a împlinirii dreptății în Duh și adevăr. De împărtășirea acestei imagini este imprimată Biserica – trupul tainic al lui Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente