Slujire arhierească în Biserica Sf. Cuv. Parascheva din localitatea Stoenești, Protopopiatul Giurgiu

În Duminica a XX-a după Rusalii, astăzi, 9 octombrie, a fost prilej de aleasă bucurie duhovnicească pentru credincioșii Parohiei Stoenești, Protopopiatul Giurgiu, care l-au primit pe Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului. Cu această ocazie, Preasfinția Sa, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica parohială, informează site-ul episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre pericopa evanghelică în care a fost prezentată minunea învierii fiului văduvei din Nain. Evanghelia de astăzi, a subliniat Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, ni-l arată pe Mântuitorul Hristos ca fiind Dătător de viață și izvor de bucurie. Moartea, care reprezintă destrămarea ființei, este depășită de viața nouă în Hristos. Minunea învierii fiului văduvei din Nain, a încheiat Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului, a fost săvârșită atât din milă față de o mamă îndurerată, dar și pentru credința noastră în obșteasca în¬viere din morți.

La final, pentru activitate deosebită în plan pastoral-misionar, administrativ-gospodăresc și social-filantropic desfășurată în parohie, Întâistătătorul eparhiei noastre a acordat distincția „Vrednicia Vlăsceană” părintelui Ciocoiu Marius, secretar al Protoieriei Giurgiu, și paroh al bisericii, și părintelui Chișcari Ion, de la aceeași parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…