Slujire arhierească în biserica Schitului Strâmbu – Găiseni

Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului s-a aflat astăzi, 25 septembrie, în mijlocul obștii Schitului Strâmbu-Găiseni. Cu această ocazie, Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica schitului, informează site-ul episcopiagiurgiului.ro. În cuvântul de învățătură rostit sutelor de credincioși prezenți, Preasfințitul Părinte Ambrozie a explicat sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică în care a fost prezentată minunea pescuirii minunate.

De asemenea, în ajunul sărbătoririi Sfântului Voievod Neagoe Basarab, ocrotitorul și ctitorul secularului Schit Strâmbu-Găiseni, Preasfinția Sa a vorbit și despre importanța deosebită pe care a avut-o Sfântul Neagoe Basarab, care a marcat prin domnia sa în Țara Românească, o epocă de înflorire culturală și artistică, al cărei ecou s-a făcut simțit în tot secolul al XVI-lea.

La final, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți ca, asemenea Sfinților Apostoli din corabia de odinioară plină de pești, adunați din ascultarea de Hristos și de sfaturile Sale, și noi, toți creștinii, trebuie să învățăm să-i cinstim pe sfinți și pe înaintași, prețuind zestrea lor spirituală, culturală, istorică și umană pe care ne-au transmis-o, a încheiat Preasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…