Slujire Arhierească în biserica Schitului Sf. Ier. Nicolae din Giurgiu

La Sărbătoarea Sf. Arhid. Ștefan, primul mucenic al creștinătății, în biserica Schitului Sf. Ier. Nicolae din mun. Giurgiu, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură rostit credincioșilor prezenți, Chiriarhul a vorbit despre pilda vieții Sfântului Arhid. Ștefan care reprezintă un model de iubire pentru semeni și de iertare pentru prigonitorii săi. Prăznuirea acestui sfânt, a arătat Preasfinția Sa, este strâns legată de Praznicul Nașterii Domnului, căci dacă Hristos, Cel devenit Om prin naștere, aduce în lume învățătura cea nouă despre iubire și iertare, Sfântul Ștefan este cel care o aplică pentru prima oară în istorie, prin jertfa propriei sale vieți. Și-a încheiat firul vieții pământești prin mărturisirea celei mai înalte virtuți creștine: iubire pentru vrăjmași, rugând pe Dumnezeu ca păcatul lor să rămână nepedepsit, a încheiat Întâistătătorul eparhiei.

La final, ierarhul a adresat tuturor credincioșilor care-și sărbătoresc onomastica urări de sănătate, îndemnându-i să înalțe cu credință rugăciuni către Sfântul Arhidiacon Ștefan pentru a primi pace și bucurie sufletească în toate zilele vieții lor.

Comentarii Facebook


Știri recente