Slujire Arhierească în biserica românească din Troy – America

Duminică, 27 mai 2012, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a săvârșit cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae al Americii Sfânta Liturghie arhierească în biserica românească cu hramul Sfânta Treime din Troy – Statele Unite ale Americii, pr. paroh fiind Barbolovici Călin.

La Sfânta Liturghie au participat peste 200 de credincioși români, mulți dintre ei împărtășindu-se și cu Sfintele Taine, după cum ne-a precizat Alexandru Chituță.

La momentul potrivit, Preasfinția Sa a explicat credincioșilor pericopa evanghelică subliniind datoria creștinilor de a păstra dreapta credință, cea mântuitoare chiar dacă sunt departe de casă, într-o lume multiconfesională și seculară. Credința ortodoxă și românismul fiind cele două căi care îi țin legați de țară și îi unesc cu cei de acasă. Totodată Preasfinția Sa a transmis și binecuvântarea, dragostea și purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

La sfârșitul slujbei Preasfinția Sa s-a întâlnit cu Înaltpreasfințitul Părinte Nicholas, Mitropolitul grec de Detroit, alături de care, împreună cu toți credincioși au participat la o agapă creștină.

A fost un moment de înălțare sufletească și de trăire românească pe tărâm american.

Comentarii Facebook


Știri recente