Slujire arhierească în biserica Parohiei Saxoni din localitatea Buturugeni, Giurgiu

Creștinii ortodocși s-au aflat astăzi, 16 decembrie 2012, în Duminica a XXVIII-a după Rusalii. În Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Buturugeni – Giurgiu, Protoieria Mihăilești, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează site-ul episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură, adresat sutelor de credincioși prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică în care a fost prezentată Pilda celor poftiți la cină, subliniind faptul că aceasta reprezintă o chemare a noastră către Dumnezeu, o chemare către Împărăția Lui Dumnezeu care se dobândește prin evlavie și faptele dragostei creștine, căci toți fiii împărăției sunt chemați mai întâi și apoi aleși.

La final, în semn de aleasă prețuire, Chiriarhul locului a dăruit părintelui Mihale Dan Mihail o cruce pectorală, iar preoților prezenți „Volumul colectiv Cuvântări și predici”, editat de Arhiepiscopia Bucureștilor. Totodată, Domnul Dumitru Preda, primarul comunei Buturugeni, a primit Albumul „Mănăstirea Comana – Istorie, Legendă, Spiritualitate” și Almanahul bisericesc.

Credincioșii au primit din partea Preasfințitului Părinte Ambrozie Scrisoarea pastorală prilejuită de Praznicul Nașterii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente